Beierse Kapel "d'Ossekoppe"

Is een onderdeel van de muziekvereniging De Hoop

De Kapel is opgericht in 1960 toen er door een aantal muzikanten een groep werd gevormt die, naast de muziek die toen populair was de Beierse muziek ten gehore gingen brengen. Deze muziek was indertijd nog tamelijk onbekend in de regio.

Onder de leiding van GĂ©rard v.d Poel ontstond er na enkele jaren een echte Beierse Kapel. Ook daarna is men zich blijven ontwikkelen en groeide de kapel uit tot een orkest met een relatief hoog muzikaal niveau.

De Kapel is een onderdeel van de muziekvereniging "De Hoop" uit Ossendrecht ( NL).
De muzikanten, zo'n 16 in getal zijn voor het overgrote deel afkomstig uit dit korps.

Het repertoire dat word gespeeld is zeer gevarieerd en bestaat voornamelijk uit de Beierse evergreens ; bijvoorbeeld van Ernst Mosch, tot de spectaculaire Tsjechische nummers met hun typische speelstijl.